Interiør

I denne artikkelen skal vi snakke om hva vi kan gjøre for å designe det kuleste interiøret til hjemmet ditt. Det første vi skal gjøre er å snakke litt om hva interiør egentlig er definert som. Etter det skal vi også gå litt raskt igjennom hvordan omgivelsene våre påvirker oss, og dermed påvise at det er viktig å ha godt interiør som reflekterer hvem du er som person.

Interiør

Den direkte definisjonen av interiør er noe som er på «innsiden». En person som jobber med interiør i relasjon til hus er derfor en arkitekt som designer og tegner opp strukturen på rommene for å kunne dekke de kravene som det mennesket som skal bo der har til rommet. Som oftest jobber de veldig tett med den estetiske siden av rommet. Dette vil altså si hvordan rommet ser ut, og kanskje også hvordan rommet føles. Hva mener vi med det?

Effekten av omgivelser

Du har kanskje merket at enkelte rom rett og slett bare er mer behagelige å være i enn andre. Dersom du for eksempel rydder rommet du befinner deg i, merker du kanskje at det blir lettere å jobbe der. Når du er på hytta føles det også bare så enda mer riktig å spille brettspill enn i andre rom, av en eller annen grunn.

Denne effekten som omgivelsene våre har på oss er veldig tydelig, og det beviser for eksempel at bare ved å endre omgivelsene våre kan det hende vi blir mer produktive i jobben vår. Det finnes også farger som kan sende forskjellige signaler basert på hva vi forbinder dem med, men dette er jo en personlig og subjektiv sak. Selv om vi ikke kan si hvordan rommet objektivt bør være, så forstår vi likevel at det kan utvinnes en effekt fra å designe et rom slik at du på best mulig måte kan inspirere og motivere deg selv.

Inspirasjon og motivasjon

Et godt designet rom kan altså ha en motiverende effekt på deg. Hvordan kan vi få til det? Det spørs jo egentlig på hvem du er som person, men en type stil som er veldig populær er den vi kaller for den moderne stilen.

Her er det store rom og en minimalistisk vri som gjør at vi ikke har så veldig mange ting som kan rote til rommet. Dette kommer til å hjelpe deg med å holde fokuset oppe når du jobber. Det er også vanlig med store vinduer som slipper mye lys inn i huset ditt.

Det siste du kan gjøre for å virkelig få fram de forskjellige følelsene du trenger, er å få litt kunst inn i rommet. Helst skal det være noe som betyr noe ekstra for deg. Lykke til!

magazine-elite