Tips til ulike rom

 

Det er nå en gang sånn at ulike rom har ulike behov, og selv om man ønsker én gjennomført stil gjennom hele leiligheten eller huset, så bør man respektere det. Her er noen tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg på veien.

Stue
Mange innreder stua etter TV-en, men man burde innrede dette rommet slik at man kan være sosial. Man burde se på hverandre istedenfor på en skjerm. Pass også på et koselig lys, og tenk flere bordlamper istedenfor én sterk taklampe.

Kjøkken
På kjøkkenet bør du passe på funksjonelle løsninger, spesielt om du har et lite kjøkken. Er du så heldig å ha et større kjøkken å boltre deg i, bør du også tenke på gode sosiale løsninger. Hvor skal familien spise frokost, og om dere liker å lage maten sammen – kanskje en kjøkkenøy er den aller beste løsningen på ditt kjøkken. Det er noen ting du må tenke på hvis du “vurderer en kjøkkenøy” (https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/bolig-og-interior/2016/10/12/195248502/vurderer-du-kjokkenoy), som f.eks. plass og pris.

Spisestue
Ikke alle har et eget rom for en spisestue, men hvis du er så heldig bør du gjøre dette rommet hellig. Ikke ha TV i dette rommet, men kunst på veggene og friske blomster på bordet. Dette er et perfekt rom for lange middager med venner, men også frokostkaffen og avisene når helgen kommer. En spisestue er skikkelig luksus.

Gang
En gang bør være både funksjonell og si velkommen. Det er tross alt det første stedet både du, og gjestene dine, møter når du trer inn inngangsdøren. Velg design som er pent, men som også gjør jobben. Pass på at du har nok oppbevaringsplass, gjerne usynlig, slik at det ikke blir rotete.

Soverom
På soverommet bør du ha det kaldt, lyst og investere i myke tekstiler. Ikke bruk soverommet til flere ting, men gjør det om til en en oase for søvn. Du må gjerne ha leselys hvis du liker å lese før du skal sove, men ellers hold belysningen dempet. Noen liker å ha friske blomster på soverommet, men pass på å bytte de ut ofte slik at de ikke visner.

Gjesterom/kontor
Akkurat som en spisestue er et gjesterom og/eller kontor skikkelig luksus. Men pass på at det ikke blir et roterom hvor du oppbevarer alt som egentlig tilhører skap.

magazine-elite