Estetisk sans!

Moderne interiør

Interiør er en herlig hobby fordi det er noe alle kan gjøre, og fordi det er med på å heve livskvaliteten ved å gjøre hjemmet enda litt finere i morgen enn det var i går. Hva er egentlig estetisk sans? Mange bruker uttrykket uten å helt tenke over betydningen. Intuitivt betyr det å ha evnen til å se hvilke former, farger og stiler som passer sammen. Men har du tenkte over hva som kreves for å være kreativ? Kreativitet eksisterer ikke i et vakuum, men krever impulser. Kort sagt: jo mer du ser av andres kreativitet, jo mer kreativ blir du selv.

Marmorbasert, lyst interiør

Mange eksperter på design og kreativitet beskriver det faktisk som evnen til å kombinere andres ideer til noe ingen har sett før. Det er lett å tenke på kreativitet som det å kunne finne på noe helt nytt, men det er faktisk en urealistisk betegnelse. Det er vanskelig å finne på noe ut av tynn luft, men å kombinere ting fra forskjellige felter kan være like bra og av andre oppleves som genuint nyvinnende. Mange oppfinnelser har dukket opp på den måten, som mobilcover som er vandtæt til cykel og barnevogn, som de ville sagt i Danmark. Tenk på dette når du planlegger interiør, hvis du mangler ideer. Studer ting fra alle mulige stilarter, også de som du ikke nødvendigvis er interessert i.

En stil som du vanligvis ikke gir så mye oppmerksomhet er kanskje ikke helt i din gate på overflaten, men kan inneholde detaljer som du kan låne for å utvikle din egen personlige look. Noen arter benytter seg av spesielle former, farger eller lyssettinger for å skape en effekt av kunstig eller naturlig lys. Andre tar i bruk mønstre på tapet, gardiner og tepper. Internett er selvfølgelig en god kilde til inspirasjon, men for å virkelig sette seg inn i stilarter kan det være nyttig å se på bøker satt sammen av profesjonelle interiørarkitekter og til og med historikere.

Fargekart fra interiørbutikk

En vis mann sa en at du finner sjelen i detaljer. Det er derfor de små forskjellene du skaper ved å la deg inspirere av hele verdens forskjellige ideer utgjør den viktigste delen av designet ditt. Alle kan kopiere hverandre, men kreativitet handler om å la seg inspirere, ikke kopiere direkte. Skap et hjem som er unikt for deg. Det er en givende prosess og noe du kommer til å nyte i mange år fremover. Lykke til!

magazine-elite