Interiør, fordi vi kan!

Det er enkelte ting i våre liv som egentlig ikke føles så veldig nødvendige, men som vi har uansett fordi vi rett og slett har muligheten til å ha det i våre liv. Det er vel strengt tatt ikke nødvendig å ha telefoner slik vi har de i dag, med alle de ulike funksjonene man finner i de. Men vi har de uansett, og med tanke på hvor dyre de er, så er det ikke rart at dagens samfunn, det som vi lever i, blir sett på som dekadent noe negativt. Det er klart det er vanskelig å være for kritisk, da vi alle er en del av det, og lever i det.

Ser man på visse program på tv, og hvordan enkelte ting blir pratet om, skulle man tro at alle oppgraderer og renoverer husene sine, og at man faktisk har et behov for det fra et praktisk ståsted. Noe som naturligvis er langt fra sannheten. Innredning av interiør er som oftest noe som blir gjort fordi man kan, ikke fordi man må. Program som “Extreme Makeover” har gjort dette til et vanlig sosialt fenomen, i tillegg til at vi ser renoveringsprogrammer på tv hele tiden. På mange måter er det et smart knep som selskap bruker, ved å få oss til å føle et behov for å gjøre noe som vi faktisk ikke trenger. Det er en logisk feilslutning i en slik setning, men som faktisk er valid. Spesielt når man ser resultatet av visse av de renoveringene av interiøret som blir gjort. Man ser veldig like innredninger, noe som får en til å lure på hva som var poenget, da man gjerne vil gjøre stedet man bor i litt unikt om man skal først forandre på det.

Samtidig så ser man jo klart at visse virkelig vil gjøre det, og det er mennesker som har dette som en lidenskap. Men er det i så stor utstrekning som man blir ledet til å tro? Det er litt vanskelig å tro. Folk vil jo alltid ha det nye, noe som er forståelig. Man vil ha de nyeste converseskoene som har kommet på markedet, da de er de kuleste og beste. Men behovet for å renovere et helt hus derimot, det er litt vanskeligere å se kanskje? Muligens er det kun grinebitere som meg som tenker på denne måten. Da noe er så populært som interiør, og har en så viktig kulturell profil i våre liv, så er det samtidig vanskelig å kritisere det altfor mye egentlig.

Om du har lest artiklene våre kan du se klart og tydelig hvor viktig interiør er, og hvor mange ulike steder det berører i vårt samfunn. Det kommer det selvfølgelig å fortsette til å gjøre.

magazine-elite