Hvordan innrede hjemmet som en interiørdesigner

Alle har ikke råd til interiørdesignere for at de skal komme inn i ditt hjem og ta beslutninger som vil føre til forandringer i hjemmet. Noen liker å ta egne designbeslutninger og derfor er denne guiden perfekt for deg!

Noe av det første du må tenke på er hvordan du skal få inspirasjonen til å få hjemmet fra kjedelig til vakkert uten at du trenger å ansette en profesjonell designer. Det første du kan gjøre er å organisere tingene du har i rommet. Når du har gjort det tenker du over hvordan du ønsker hjemmet skal være. Da kan det være lurt å hente litt inspirasjon fra nett og planlegg ut i fra det.

Når du har funnet nok inspirasjon til hvordan du ønsker hjemmet ditt skal se ut, er det lurt å tenke på fargevalg. Fargevalg er en stor del av interiøret ditt. Det er personlig og det skaper stemninger i oss. Vi vil anbefale deg å prøve en blanding av tre ulike nyanser eller farger. Som for eksempel en hovedfarge for vegger, en annen farge som dukker opp i mindre tilbehør som blomster, puter og små ting. Og deretter den tredje fargen som har større aksenter som sofaer og stoler.

Tekstur er også spesielt viktig når du innreder et hjem. Det er like viktig som farger. Du må tenke på tekstilene som passer til din livsstil. Hvis du har barn og kjæledyr, er det kanskje lurt med en lett bomullsofa. Ønsker du luksus, er det lurt å velge eksklusive puter og silkegardiner.

En annen viktig ting å legge til i et hjem er store utsagnsmøbler. Prøv å møbler som består av litt av hvert. Ha en stor sofa, noen skjørtede klubbtoler og deretter noen stoler. Det nytter ikke å ha mange små, tynne biter i ett rom – det er noe de fleste huseiere gjør. I tillegg kan du bruke kule plakater. Plakater sier noe om hvem du er personlig. Det får frem deg og dine indre følelser. Når du har funnet ut av hva du trenger for å innrede huset ditt, er det på tide å sette de i verk.

magazine-elite