Er interiør pretensiøst?

 

Mange som er interessert i mote, trender og interiør har nok innimellom spurt seg selv om en slik interesse er pretensiøst. Og det er nok i alle fall mange som ikke deler denne interessen som har tenkt sine tanker om dette. Men er det virkelig sånn? Svaret er tja, egentlig ikke. Selvsagt kan en slik interesse være pretensiøs, og spesielt hvis man kun bryr seg om trender over personlighet, og at man ikke tåler at en eneste detalj ikke er på stell, men for de aller fleste er en slik interesse helt harmløs.

Man burde også være obs på å ikke dømme andres interesse for interiør, selv om man kanskje ikke deler den selv. En slik interesse kan gi mange mennesker stor glede, og burde derfor applauderes istedenfor å kritiseres. Men interiør skal ikke være alvor, det skal være moro – og blir man så opptatt av trender at det ikke lenger er gøy, men kun mas, bør varskolampene blinke. De aller, aller fleste har dog et helt vanlig og sunt forhold til en slik hobby.

For hva er det folk liker så godt med interiør og innredning? Jo, det er å kunne utfolde seg kreativt, og å skape et personlig univers som er innbydende. Mange elsker å ha familie og venner på besøk, og ønsker et hjem som sosialt, så vel som fint. Mange liker også farger og tekstiler, og får uttrykt seg på en måte gjennom interiør som de kanskje ikke får andre steder i hverdagen – som f.eks. på jobb.

magazine-elite