Klassikere du aldri blir lei

 

Hvorfor handle klassikere?
Svaret på hvorfor man bør handle klassikere er egentlig veldig enkelt. De er klassikere av en grunn, møbler du simpelthen aldri blir lei. Og skulle du mot formodning bli det, er det alltids andre som står beredt til å kjøpe møbelet ditt – om enn det er en stol, en sofa, en skjenk eller en lampe. Så selv om klassiske møbler, spesielt skandinaviske, kan være dyre, så får du alltid tilbake pengene dine om du velger å selge. På den måten kan man si at det faktisk er et økonomisk veldig smart kjøp. Kanskje et argument du bruke til å overbevise en skeptisk samboer som heller vil dra på IKEA?!

Morgendagens klassikere
Men hva med morgendagens klassikere, sier du kanskje? Ja, det er absolutt verdt å satse på dagens designere, for man vet aldri hva som blir morgendagens klassikere. Et kjøp du gjør i dag kan fort bli mer verdt i fremtiden, og det finnes dem som lever av å spekulere i dette markedet. Å leve av å kjøpe og selge møbler, nytt eller brukt, er dog noe som er forbeholdt en mindre gruppe – og kanskje ikke noe for deg. Det man da bør tenke på er om man elsker et møbel, og kan tenke seg å ha det i mange år. For om du tenker slik, er det garantert mange andre som også gjør det.

Vintage eller nyprodusert?
Dette er stort sett en smakssak, noen ønsker å investere i originale versjoner av designmøbler, noe som per definisjon gjør det til vintage, mens andre igjen ikke har noe imot å kjøpe slik klassikere i en nyprodusert versjon. Her finnes det ikke noe fasitsvar, og det kommer altså helt opp til deg og dine preferanser. Det kan dog være enklere å finne en nyprodusert versjon enn originalen. Hvis du ønsker å kjøpe vintage pass på at møblet er i god stand, spesielt hvis du handler på nett. Det finnes mange seriøse aktører som jobber aktivt med vintage, men det finnes også de som bare ønsker å tjene raske penger. Pass derfor godt på.

Og hva med kunst?
Kunst er absolutt interiør, og noe man burde investere i. Men det er absolutt mulig å blande billig dyrt, plakater og ekte vare. Du kan også lage din egen fotokunst ved å printe ut dine egne bilder, enten et motiv av familien eller kanskje et snapshop fra ferieturen. Men når det kommer til kunst, akkurat som med møbler, er det noen ganger fint å investere i ekte vare. Har du en kunstner du elsker burde du derfor spare til et kunstverk fra han eller henne. Eller kanskje du kan ønske deg det til en spesiell anledning, som bryllup eller rundt tall?

magazine-elite