Handle interiør på reise?

 

Mange er glade i å handle interiør når de er ute på reise, om enn det er en storbytur i Europa eller en mer eksotisk reise til østligere strøk. Når man handler på slik turer føles kjøpet ofte svært personlig, noe som gir tingene man kjøper en unik verdi som betyr mye mer enn beløpet på prislappen. Men man kan selvsagt også bli inspirert fra sofakroken, hvis man ikke har økonomi eller mulighet til å reise langt. Det er ingen skam i det. så langt derifra.

Handle på storbytur i Europa
Skal du på shopping i Europa? Da bør du ikke kun gå i klesbutikker, men også sjekke ut butikker som selger interiør. Kanskje du kan plukke opp unike design fra lokale designere som du ikke finner hjemme i Norge, eller kanskje du finner kjente merkevarer til en rimeligere pris enn hjemme. Bare husk å sjekke toll-reglene, slik at du ikke brenner deg på pris – og at det du trodde var et knallkjøp, faktisk ender opp med å bli skikkelig dyrt. Det samme gjelder selvsagt når du handler interiør på nett, fra utenlandske nettbutikker.

Mer eksotisk interiør
Når man er ute på mer eksotiske reiser, som f.eks i Asia eller Afrika, er det naturlig å ønske seg suvenirer du kan ta med deg hjem. Da kan interiør være et godt alternativ. Fra tepper og fliser i Marokko, til elefanter og keramikk i Thailand, mulighetene er mange. Man burde dog kun plukke med seg det man tenker passer godt inn i stilen man allerede har hjemme, eller ting som betyr noe på det personlige plan. Det man kjøper på slike reiser er gjerne noe man setter pris på resten av livet, da det er ting med historie.

Bli inspirert fra sofakroken
Men du trenger selvsagt ikke ut og reise for å bli inspirert av utlandet, og internasjonale trender. Du kan f.eks. la deg inspirere av Marokko-inspirerte boliger. Du kan også drømme deg bort i reisemagasiner og/eller blogger, samt følge folk i andre land på Instagram. Det er enklere enn noen gang å bli inspirert fra sofaen, og det er absolutt ingenting galt med det. Det er nemlig ikke alltid man har tid eller råd til å reise, og da er dette absolutt et bra alternativ. Og kanskje det ikke bare gir deg interiør-inspirasjon, men også inspirasjon til din neste store ferietur?! Og du kan absolutt kjøpe med deg interiør hjem da.

magazine-elite