Årets hotteste interiør!

Terasso bygningsmateriale

Atter et år er kommet godt over dørstokken, og våre hjem fortsetter å ha en spesifikk betydning for oss. Vi tenker fremdeles på miljø og holdbarhet, og har man først adgang til alle muligheter, så vil vi gjerne ha et grønt tankesett og velge bort hva vi egentlig ikke trenger. “Downsizing” er i takt med tiden hvor vi jobber mer bevisst og senker våre materielle behov for et enklere liv, der opplevelser og fritid er i fokus. Strebet etter å leve mer økologisk gjenspeiler seg i interiørbildet, samt som at lengselen etter naturen avspeiles i både farger, materialer og fasonger. Den tidløse, skandinaviske stilen hjelper oss godt på vei med grå skalaer og matte pasteller i like toner. Naturmaterialer og planter med store blader gir hjemmet en naturtro følelse, og materialer som blir flottere jo mer de eldes, som skinn og lær, er lekre detaljer i et hjem som er skapt for nettopp deg!

Interiøret forteller noe om hvem vi er!

Det har aldri vært så interessant å entre et hjem som nå. Sammenlignet med tidligere, hvor interiøret var preget av masseproduksjon og det å følge en spesifikk stil, så ønsker vi nå kvalitet og et ærlig håndverk når vi innreder våre hjem. Kjenner du deg igjen? Du ønsker kanskje å kunne senke skuldrene i omgivelser hvor interiøret har en dGråfarget innendørs interiør med skinnstolypere mening for deg? I fjor ble det belyst hvor høyt verdsatt kortreist interiør er blitt, og dette er noe vi tar med oss også inn i år 2018. Etter en givende, hektisk dag på jobben er det ekstra deilig å tenke på den behagelige oasen som venter hjemme. “Ro, velvære og luksus” viser seg igjen i litt mørkere og støvete, behagelige farger. Vi er opptatte av materialer som er gode å ta på, kombinert med de komplett motsatte og organiske former. Banebrytende design, affeksjon, bærekraftighet og ergonomi er viktige stikkord som står høyt på listen. Hva vi innreder hjemmene våre med gir oss en bedre livsstil, samtidig med at det forteller noe om hvem vi egentlig er. Brukte, gjennomtenkte møbler plukket fra epoker og sjangere er hva som preger interiørbildet dette året.

Årets hjem ser slik ut!

Velursofaen du kjøpte i fjor kombineres gjerne med grovere, røffere tekstiler, og vi vil gjerne ha marmor og messing. Trapper, benker og disker sees mye i terasso, et bygningsmateriale som består av hvit eller farget sementmørtel med marmorkorn som fyllstoff. Fargen brunt for tekstiler kommer i flere nyanser og kombineres gjerne med andre farger som rosa og blått for et lunere preg. Et produkt av kjeramikk og tre skal være så taktilt og upolert som mulig. Her er formene gjerne abstrakte og myke sammenlignet med tidligere, hvor de var mer grafiske og kantete. Runde trapper, lamper og tepper, myke og buede grafiske trykk på fliser, tekstiler og kunst. Sofaer og bord flyter med omgivelsene i sine organiske former, samt som at keramikk og glass viser seg i ujevne og “tilfeldige” former. Med andre ord så kan en liten studenthybel være oppdatert i interiørverdenen med en praktisk sovesofa piffet opp med gjennomtenkte kontraster som du har valgt ut.

magazine-elite